0

Frisk fettuccine med broccoli, mixtomater, rødløg og avokado-valnøddepesto

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sæt vand over til pasta.

Del broccolien i hele fine små buketter, skræl stokken og skær den i små tern. Overhæld dem med kogende vand og lad dem trække 5 min.

Skær rødløg og tomaterne i grove tern og snit 2 fed hvidløg tyndt.

Befri avokadoen for skal og sten og kom kødet i en foodprocessor sammen med valnødder, 1 fed hvidløg, en god håndfuld friskrevet parmesan, salt og peber og sæt maskinen i gang. Tilsæt olie i en tynd stråle til massen er cremet og smag til med citronsaft, salt og peber.

Varm lidt olie op i en sauterpande og sauter rødløget 2 min. Kom hvidløg og broccoli, salt og peber ved og rist videre til broccolien er mør med bid. Kog imens pastaen al dente som anvist på emballagen. Kom tomaterne på panden og varm dem lige igennem. Kom den rygende varme pasta i en skål med en smule af kogevandet, tilsæt grøntsager og avokado-valnøddepesto og vend godt rundt. Server straks med revet parmesan og fx et stykke stegt kylling til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?