
Sæt vand over til pasta.
Del broccolien i hele fine små buketter, skræl stokken og skær den i små tern. Overhæld dem med kogende vand og lad dem trække 5 min.
Skær rødløg og tomaterne i grove tern og snit 2 fed hvidløg tyndt.
Befri avokadoen for skal og sten og kom kødet i en foodprocessor sammen med valnødder, 1 fed hvidløg, en god håndfuld friskrevet parmesan, salt og peber og sæt maskinen i gang. Tilsæt olie i en tynd stråle til massen er cremet og smag til med citronsaft, salt og peber.
Varm lidt olie op i en sauterpande og sauter rødløget 2 min. Kom hvidløg og broccoli, salt og peber ved og rist videre til broccolien er mør med bid. Kog imens pastaen al dente som anvist på emballagen. Kom tomaterne på panden og varm dem lige igennem. Kom den rygende varme pasta i en skål med en smule af kogevandet, tilsæt grøntsager og avokado-valnøddepesto og vend godt rundt. Server straks med revet parmesan og fx et stykke stegt kylling til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften