Sæt en gryde letsaltet vand over til pastaen.
Trim fenniklen og skær den i fine, tynde skiver. Hak de pillede hvidløg fint og skær cherrytomaterne i kvarte.
Kom en smule olie på en sauterpande og rist parmaskinkeskiverne gyldne og sprøde deri. Tag dem af og køl helt af på køkkenrulle. Kom lidt ekstra olie på panden, tilsæt fennikel og hvidløg og sauter dem 5-7 min. ved middel varme. Hæld fløden på og lad det simre til fløden er kogt ind til en let cremet konsistens.
Skær skorpen af Tallegioen (den kasseres) og skær den bløde midte i lidt mindre bidder. Tag panden af varmen, rør osten i og lad den smelte langsomt. Kog imens pastaen som anvist på emballagen. Vend drænet pasta, ærter og cherrytomater i den cremede sauce, smag til og anret i en varm skål. Server straks drysset med friskhøvlet parmesan og knust sprød parmaskinke. Server til fx kylling med en fyldig grøn salat og godt brød til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()