Sæt en stor gryde letsaltet vand over at koge. Rist hasselnødderne på en tør pande til hinderne er mørke og krakelerer og nøddekernerne gyldne. Gnid hinderne af i et viskestykke og hak nødderne groft. Del broccolien i ensartede buketter, skræl stokken og snit den i skiver. Nip bønnerne og snit dem i ½ cm smalle stykker med et skråt snit. Kog broccolibuketter og –stok i det letsaltede vand til de lige er møre. Tag dem op med en hulske, kom direkte i iskoldt vand og dryp godt af. Gem kogevandet til pastaen. Kom broccoli, hakkede nødder, pillede hvidløg, 1 tsk. revet citronskal, 1 spsk. citronsaft, kapers og ½ dl olie i en foodprocessor, krydr med salt og peber og sæt maskinen i gang på puls-funktion. Kør det sammen til en fin ensartet pestokonsistens og smag til. Kom lidt ekstra salt og et skvæt olie i kogevandet og kog pastaen som anvist på emballagen. Kom bønner ved 5-7 min før endt kogetid. Hæld vandet fra pasta og bønner, men bevar ca. ½ dl kogevand i gryden. Kom broccolipestoen ved og vend forsigtigt rundt. Anret i en stor skål, riv masser af parmesan henover og dryp med lidt ekstra olivenolie. Server straks til fx helstegt kylling, en kalveschnitzel eller lammekølle.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()