0
Frisk nudelsalat med sriracha stegt mørksej i misosauce og mynte

Frisk nudelsalat med sriracha stegt mørksej i misosauce og mynte

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mørksejfilet uden skindsriracha saucehvidløg
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i stykker på 2x2 cm, og krydr med salt, revet hvidløg og srirachaen. Gem fisken til senere.

regnbuegulerødder
5 min.
Bag rødderne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær ca. 1/4 af gulerødderne i tynde strimler med en kartoffelskræller. Flæk resten af gulerødderne i 4 på den lange led, og spred dem ud på bagepladen.

Vend rødderne i 1 tsk. olie pr. person, krydr med salt og bag dem i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

brun misoappelsinmynte
15 min.
Rør sovsen

Kom misoen i en skål, pres appelsinsaften heri, og rør godt rundt. 

Hak myntebladene groft, og tilsæt dem til sovsen.

20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Vend fiskestykkerne i 1 spsk. hvedemel pr. person, og steg dem i 1 tsk. olie pr. person i ca. 1 min. på to sider.

nudler
25 min.
Kog nudlerne

Overhæld nudlerne med letsaltet kogende vand, læg låg på, og lad nudlerne trække i ca. 9 minutter. Alternativt kan du koge nudlerne i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Si vandet fra, og servér.

30 min.
Anretning

Kom nudlerne i en skål, anret fisk og gulerødder henover, og top med sovs og sesamfrø.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
570 kcal
Fedt:
18,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,2 g
Kulhydrat:
57,7 g
heraf sukkerarter:
22,9 g
Kostfibre:
15,7 g
Protein:
36,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?