0
Frisk pasta i cremet spinatsauce med kuller og  vandmelonsalat

Frisk pasta i cremet spinatsauce med kuller og vandmelonsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Husk altid at koge din pasta i rigelig, kogende og ret så saltet vand. Underkog den en del. Især i denne ret, hvor den simre med i saucen. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
porrerhvidløgspinatPiskeflødecitrontrofie
1 min.
Sauce og pasta

Sæt vand over til pasta i en stor gryde. Salt det så det smager som Vesterhavet. 

Snit porre og hvidløg fint og sauter begge dele i olivenolie og gerne lidt smør i en varm sauterpande. Det skal ikke tage farve, men falde let sammen. Ca. 2-3 min. Krydr med salt og peber. 

Kom pastaen i kogende, saltet vand og kog den io ca. XXmin. til den er al dente. Afdryp den, men gem lidt kogevand. 

Kom imens spinat i saucen og lad den falde akkurat sammen. Tilsæt fløde og lad det simre i et par min. Krydr med salt og peber. 

Vend afdryppet pasta i saucen sammen med 1/2-1 dl pastavand og lad det simre i et par minutter. Smag til med lidt revet citronskal.

kullerfilet uden skindvandmelonrødløgKota-ost
8 min.
Fisk og vandmelonsalat

Del imens fisken i flotte stykker; 1 pr. person. Vend den i mel og steg den gylden og lækker i olivenolie og evt. lidt smør på en varm pande. Steg i ca. 2-3 min på hver side. Krydr med salt. 

Skær vendmelonen i grove klodser. Snit rødløg i tynde skiver. Anret begge dele på et fad. Bryd kota-ost over og dryp med olivenolie, god eddike eller citronsaft og krydr med salt og peber. 

22 min.
Anretning

abret pasta i dybe tallerkner. Top med fisk og servér straks med citronbåde og vandmeolonsalat. 

Bonusinfo

Trofie er en traditionel italiensk pastatype, der stammer fra Ligurien i det nordvestlige Italien. Denne pasta er kendt for sin unikke spiralformede og korktræsagtige form, der er håndlavet ved at rulle små stykker pasta dej på en træplade.

Trofie rulles ud i tynde strimler, hvorefter de skæres i små stykker på omkring 2-3 centimeter i længden. Herefter rulles hvert stykke mellem håndfladerne for at skabe den karakteristiske spiralform.

Denne pastatype er ideel til at absorbere saucer og er særligt populær i retter fra Ligurien, såsom den berømte pesto alla genovese. Den er også velegnet til at blive serveret med skaldyr, grøntsager eller cremede saucer. Trofie har en fast tekstur og en let konsistens, der gør den behagelig at spise.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?