0
Frisk pasta i cremet spinatsauce med rødspætte og  vandmelonsalat

Frisk pasta i cremet spinatsauce med rødspætte og vandmelonsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Husk altid at koge din pasta i rigelig og ret saltet vand, og kog den gerne mindre end anført, så der er godt med bid.

Især i denne ret, hvor den skal simre med i saucen. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porrerhvidløgspinatPiskeflødecitrontrofie
1 min.
Sauce og pasta

Snit porre og hvidløg fint, og sautér begge dele i ca. 2-3 min. i olivenolie og gerne lidt smør i en varm sauterpande. Det skal ikke tage farve, men falde let sammen. Krydr med salt og peber. 

Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den i 4-6 min. fra vandet koger, eller til den er al dente. Sigt vandet fra, men gem lidt af kogevandet. 

Kom spinat på panden, og lad den falde akkurat sammen. Tilsæt fløde, og lad det simre i et par min. Krydr med salt og peber. 

Vend afdryppet pasta i saucen sammen med 1/2-1 dl pastavand, og lad det simre i et par minutter.

Smag til med lidt revet citronskal, og skær resten af citronen i både.

rødspættefiletvandmelonrødløgKota-ost
8 min.
Fisk og vandmelonsalat

Vend fileterne i mel.

Steg dem gylden og lækkre i olivenolie og evt. lidt smør i ca. 2-3 min. på hver side på en varm pande. Krydr med salt. 

Skær vandmelon i grove klodser, og snit rødløg i tynde skiver.

Anret begge dele på et fad, bryd kota-ost over, og dryp med olivenolie, god eddike eller citronsaft, og krydr med salt og peber. 

22 min.
Anretning

Anret pasta i dybe tallerkener, og top med fisk.

Servér straks med citronbåde og vandmelonsalat til. 

Bonusinfo

Trofie er en traditionel italiensk pastatype, der stammer fra Ligurien i det nordvestlige Italien. Denne pasta er kendt for sin unikke spiralformede og korktræsagtige form, der er håndlavet ved at rulle små stykker pasta dej på en træplade.

Trofie rulles ud i tynde strimler, hvorefter de skæres i små stykker på omkring 2-3 centimeter i længden. Herefter rulles hvert stykke mellem håndfladerne for at skabe den karakteristiske spiralform.

Denne pastatype er ideel til at absorbere saucer og er særligt populær i retter fra Ligurien, såsom den berømte pesto alla genovese. Den er også velegnet til at blive serveret med skaldyr, grøntsager eller cremede saucer. Trofie har en fast tekstur og en let konsistens, der gør den behagelig at spise.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?