0

Frisk pasta med bagt rødbede, hvidløg, timian og jomfruolivenolie (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub rødbederne, læg dem i et ildfast fad og hæld vand i, så det dækker bunden med 1 cm. Dæk godt til med stanniol og bag ved 225 grader i en times tid til rødbederne er møre. Tag det op af fadet og lad dem køle ned. Skrab rødbederne fri for skind og skær dem i fine juliennestrimler - gerne på et mandolinjern. Sæt vandet over til pastaen. Varm lidt olie op på en sauterpande ved høj varme og rist rødbederne 3-4 min. Skru lidt ned, kom timian og sauter videre til rødbederne karamelliserer let og er svundet ind til halv størrelse. Kog pastaen al dente efter anvisning på emballagen og dræn - gem 1½ dl af kogevandet! Skru igen rødbederne op på høj, kom finthakket hvidløg og balsamico ved og rist til eddiken er kogt ind om bederne. Vend pasta, kogevand, salt og peber i, sluk for varmen og vend forsigtigt rundt til retten er ensartet. Smag til, anret i vamre dybe tallerkner og dryp med jomfruolivenolie. Server straks fx med en sprød grøn salat med gedeost, æble, tørret frugt og honning samt godt italiensk brød til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?