0

Frisk pasta med broccoli, gedeost og parmesan (4-6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del broccolien i små buketter. Hak hvidløget fint og snit løgene i tynde skiver. Sæt vand over og koge til pastaen. Sauter broccolien i lidt olie 3-4 min, kom forårsløg og hvidløg ved og krydr med salt og peber. Sauter 2-3 min., hæld fløden på og lad det koge ind til ind til det halve. Kog imens pastaen al dente som anvist på pakken. Rør til sidst gedeosten i broccolisaucen og smag til. Vend pasta og parmesan i, juster evt. konsistensen med lidt pastavand og smag til. Server straks til fx lammekølle med en sprød grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.