0

Frisk pasta med jordskokker, gedeost og hvidløg (4-6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub eller skræl jordskokkerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Hak hvidløget fint og snit løgene i tynde både. Rist jordskokkerne i hed olie til de har taget en fin gylden farve, lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys med groft salt. Kom hvidløget i en kasserolle sammen med fløde og kog det op. Krydr med salt og peber, skru ned for varmen og lad det simre ind til det halve. Rør til sidst gedeosten i og smag til. Sauter løgene i lidt olie og kog pastaen al dente i letsaltet vand. Vend pasta, løg, jordskokker, flødecreme og parmesan sammen, juster evt. konsistensen med lidt pastavand og smag til. Server straks med fx langtidsstegt lammekølle og en sprød grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.