0

Frisk pasta med smørristet artiskok, hvidløg og parmesan (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Riv de yderste grove, læderagtige blade af hovederne og skræl den dunede overflade af stokkene. Klip spidserne af de resterende blødere blade. Halver artiskokkerne og skrab "blomsten" ud, hvis den er udviklet til grove fiberagtige hår. Del artiskokkerne i hver 8 både hele vejen ned igennem stokkene, kog dem 5 min. i letsaltet vand og lad dem dampe tørre. Sæt en stor gryde velsaltet vand over til pasta. Pil og hak hvidløgsfeddene helt fint. Smelt smørret på en sauterpande og rist artiskokkerne gyldne og let sprøde. Kom pastaen i vandet og kog den al dente som anvist på emballagen. Kom hvidløgene ved artiskokkerne og rist knapt 1 min. Pres citronsaften ned i og lad det lige bruse af. Tag pastaen op med en tang og kom det direkte over på panden. Kom ½-1 dl af pastavandet, olivenolie og gerne persille ved, vend hurtigt rundt og smag til. Anret i et flot fad og høvl masser af parmesan over. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?