Snit løgtoppene i tynde skiver, hak hvidløgene fint og rør begge dele sammen med chiliflager, oregano, citronsaft eller eddike, salt og peber og lad det trække 10 min. Skær tomaterne i mellemstore tern og hak olivenerne. Vend dem i krydderblandingen og lad dem trække videre. Kog pastaen al dente i velsaltet vand som anvist på pakken og hak imens brøndkarsen groft. Hæld vandet fra pastaen og sæt det tilbage over blusset. Vend tomat-krydderblandingen, brøndkarsen, lidt olie og et godt kværn sort peber i og varm retten hurtigt igennem. Smag til med salt og peber og server straks med friskrevet ost til. Giv til stegt kylling eller fisk.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kommentarer og forslag til opskriften