0

Frisk pasta med tomater, brøndkarse, oliven og løgtop (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Snit løgtoppene i tynde skiver, hak hvidløgene fint og rør begge dele sammen med chiliflager, oregano, citronsaft eller eddike, salt og peber og lad det trække 10 min. Skær tomaterne i mellemstore tern og hak olivenerne. Vend dem i krydderblandingen og lad dem trække videre. Kog pastaen al dente i velsaltet vand som anvist på pakken og hak imens brøndkarsen groft. Hæld vandet fra pastaen og sæt det tilbage over blusset. Vend tomat-krydderblandingen, brøndkarsen, lidt olie og et godt kværn sort peber i og varm retten hurtigt igennem. Smag til med salt og peber og server straks med friskrevet ost til. Giv til stegt kylling eller fisk.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.