0
Frisk pasta og mørksej i tomatsauce med kapers

Frisk pasta og mørksej i tomatsauce med kapers

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

I dag skal du have en god, oldschool råkost. Min familie elsker det, og det er en god måde at få sine grøntsager på. Lav den evt. før og spis den imens I venter på maden, eller nyd den efter måltidet. Som det passer jer. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Sæt vand over til pasta. 

 

løghvidløgflåede og hakkede tomaterkapers
1 min.
Tomatsauce

Hak løg og hvidløg. 
Sauté begge dele i rigeligt olivenolie i en dyb, varm pande. Det skal ikke tage farve. 
Skyl og afdryp kapers. Hak dem evt. groft. Tilsæt dem til løgene og varm kort. Kom hakkede, flåede tomater på og krydr med salt, peber og et nip sukker. Krydr med lidt oregano hvis du har. 

Lad saucen simre i 10 min. 

(TIP: Brug kapers til servering, hvis ikke alle er fans).

gulerodappelsinrosiner
8 min.
Råkost

Skrub eller skræl gulerødderne. Riv dem groft. 

Pres saften af appelsinerne og vend gulerod, appelsinsaft og rosiner sammen. 

Lad salaten trække indtil servering.

pappardelle, friskmørksejfilet uden skindcitronrødløg
13 min.
Pasta og fisk

Del fisken i portionsstykker, så I får 1-2 stykker hver. vend den i mel og steg den gyldne og lækker i olivenolie og evt. smør på en varm pande. Steg i 2-3 min. på hver side. 

Kom imens pastaen i rigeligt, kogende og saltet vand. kog den al dente (2-3 min.)
Afdryp den men gem en del kogevand. 
Vend forsigtigt pasta i tomatsaucen. Spæd med kogevand. Lad det simre sammen i 1-2 min. Smag til. 

Skær citronen i både og løgene i tynde skiver. 

19 min.
Anretning

Anret pastaen i dybe tallerkner. Top med fisk og en smule rucola. 

Anret resten af rucolaen med løg, olivenolie og eddike ved siden af. 

Servér fisk og pasta med citron til og nyd råkost før eller efter. 

Bonusinfo

Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?