0

frisk pasta papadelle med nemme kødboller og tomatsalat

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

Der er både grøntsager i din fars og i sin sovs! Det er en dejlig måde at sikre sig eksta grønt på. Orker du ikke squash i saucen, kan du springe det over og gemme squashen til en anden dag. 

rørt fars med gris & grøntløghvidløgsquashitaliensk kødbollekrydderiflåede og hakkede tomater
1 min.
Kødboller og tomatsauce

Steg farsen til små kødboller. Det er allernemmest at klemme den direkte ud af posen og stege dem i olivenolie på panden. Det giver nogle rustikke kødboller, men det er ok.

Hak løg og hvidløg og riv squash groft. Sautér det hele i rigeligt olivenolie i en dyb, varm pande. Ca. 3-4 min. Krydr med salt og peber og kødbollekrydderi. 

Tilsæt flåede, hakkede tomater og lad saucen småkoge ca. 10 min. Eller næsten indtil servering. Blend den evt. med en stavblender. Smag til med salt og peber. 

pappardelle, friskrucolatomaterfrisk mozzarella
10 min.
Pasta og salat

Sæt imens vand over til pasta. 
Salt det gavmildt. 

Skær tomater og mozzarella i skiver. Anret dem på et lille fad med rucola og drys med olivenolie. Krydr med salt og peber. 

Kom pastaen i det kogende vand og kog den i 2-3 min. Eller til den er al dente. 

Afdryp den og vend den med sauce og kødboller. Spæd evt. med en smule pasta vand. 

Anret pasta i dybe tallerkner. Evt. men en smule rucola på toppen. Servér straks med salat til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Farsen er rørt med 60% svinekød og 40% grøntsager (løg, kartoffel, kikærter og pastinakker) og er lige klar til at stege eller pochere/koge! 

Ny emballage – mindre plast, mere bæredygtighed!

Hos Skagenfood arbejder vi løbende på at mindske vores klimaaftryk, og vores nye emballage til rørt fars er et vigtigt skridt i den retning! Vi har i samarbejde med et hold af uddannede slagtere udviklet en række hybridfarser under konceptet ’Det grønne køkken’ – en innovativ blanding af kød, grøntsager og bælgfrugter. Resultatet? Samme lækre smag og tekstur, men med et lavere klimaaftryk.

Nu pakker vi vores fars i en smart rulle, der giver store fordele:

🌱 80 % mindre plast – vi reducerer emballageforbruget markant
🚛 Mere effektiv transport – rullerne fylder mindre og sænker CO2-udledningen
📦 Lettere opbevaring – fylder mindre i køleskabet
🔪 Nem at bruge – brug den mængde, du skal bruge, og opbevar resten sikkert i køleskabet

Mindre plast, mere grønt – uden at gå på kompromis med smag og kvalitet! ♻️🥩🌿

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili