0
Frisk pasta pappardelle med nemme kødboller og tomatsalat

Frisk pasta pappardelle med nemme kødboller og tomatsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

 

rørt fars med gris & grøntløghvidløgsquashitaliensk kødbollekrydderiflåede og hakkede tomater
1 min.
Kødboller og tomatsauce

Lav små kødboller af farsen, ved at klemme dem direkte ud af posen, og komme dem på panden.

Steg dem i olivenolie i ca. 3-4 min. på hver side, til de er gennemstegte og gyldne. 

Hak løg og hvidløg, og riv squash groft. Sautér grøntsagerne i rigeligt olivenolie i en dyb, varm pande i ca. 3-4 min. Krydr med salt, peber og kødbollekrydderi. 

Tilsæt hakkede tomater, og lad saucen småkoge ca. 10 min. Blend den evt. med en stavblender, og smag til med salt og peber. 

Tip: Der er både grøntsager i din fars og i din sovs! Det er en dejlig måde, at sikre sig eksta grønt på. Orker du ikke squash i saucen, kan du springe det over, og gemme squashen til en anden dag. 

pappardelle, friskrucolatomaterfrisk mozzarella
10 min.
Pasta og tomatsalat

Kog pastaen i saltet vand i ca. 2-3 min., til den er al dente. Sigt vandet fra, men gem lidt af kogevandet.

Vend den kogte pasta med sauce og kødboller, og spæd evt. med en smule pastavand. 

Skær tomater og mozzarella i skiver, og anret det på et lille fad med rucola. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. 

Anret pasta i dybe tallerkener - evt. med en smule rucola på toppen, og servér straks med salat til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Farsen er rørt med 60% svinekød og 40% grøntsager (løg, kartoffel, kikærter og pastinakker) og er lige klar til at stege eller pochere/koge! 

Ny emballage – mindre plast, mere bæredygtighed!

Hos Skagenfood arbejder vi løbende på at mindske vores klimaaftryk, og vores nye emballage til rørt fars er et vigtigt skridt i den retning! Vi har i samarbejde med et hold af uddannede slagtere udviklet en række hybridfarser under konceptet ’Det grønne køkken’ – en innovativ blanding af kød, grøntsager og bælgfrugter. Resultatet? Samme lækre smag og tekstur, men med et lavere klimaaftryk.

Nu pakker vi vores fars i en smart rulle, der giver store fordele:

🌱 80 % mindre plast – vi reducerer emballageforbruget markant
🚛 Mere effektiv transport – rullerne fylder mindre og sænker CO2-udledningen
📦 Lettere opbevaring – fylder mindre i køleskabet
🔪 Nem at bruge – brug den mængde, du skal bruge, og opbevar resten sikkert i køleskabet

Mindre plast, mere grønt – uden at gå på kompromis med smag og kvalitet! ♻️🥩🌿

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili