0

Frisk pasta vendt med grønkåls-valnøddepesto, tørrede tranebær og letristet rødløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rist valnødderne gyldne på en tør pande og lad dem køle af på bagepapir.

Kom tranebærrene i en skål, overhæld med kogende vand og lad dem trække 15 min.

Trim grønkålen, fjern de grove ribber og skyl bladene godt. Giv dem 2 min. opkog i letsaltet vand og løft dem straks over i iskoldt vand - dræn dem godt efter nedkøling.

Pil hvidløgene og hak dem og valnødderne groft. Kom begge dele i en foodprocessor sammen med grønkål, parmesan og et nip salt og peber og sæt maskinen i gang. Tilsæt olie i en tynd stråle til konsistensen er blød og cremet og smag til - evt. med et nip sukker eller en smule citronsaft.

Pil løget, skær det i tynde både og rist dem hurtigt af på panden i en smule olie - de skal bevare lidt bid!

Kom pastaen i rigeligt velsaltet vand som anvist på emballagen. Hæld vandet fra, men gem 1 dl af kogevandet. Vend pesto, rødløg og drænede tranebær i, juster konsistensen med pastavandet og smag til med salt og peber.

Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?