0
Frisk salat med mør okse, syltede rødløg, glaskål og chili

Frisk salat med mør okse, syltede rødløg, glaskål og chili

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

speltkerner
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.

rødløg
3 min.
Sylt løget

Pil løget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.

gulerodglaskål
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak gulerødder og glaskål i tynde stave.

hvidløgnam pla (fiskesauce)rød chili
15 min.
Lav dressingen

Hæld 1 tsk. sukker og 1 spsk. vand pr. person i en kasserolle og varm det op, indtil sukkeret opløses. 

Hak chilien i tynde ringe (pas på med mængden - den er stærk).

Riv hvidløget på den fine side af et rivejern og overfør halvdelen til kasserollen sammen med chilien, fiskesaucen og eddikelagen fra rødløget og smag til med salt og peber. 

ristet sesamoliesous vide oksekød
25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme og skær kødet i mindre stykker. 

Steg kødet i sesamolien og resten af hvidløget i et par minutter, indtil det er gennemvarmt.

Smages til med salt.

30 min.
Anretning

Kom kødet, grøntsagerne og spelten i et fad og vend det med dressingen. Smages til med salt, peber og eddike. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
508 kcal
Fedt:
20,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,5 g
Kulhydrat:
40,4 g
heraf sukkerarter:
7,4 g
Kostfibre:
11,3 g
Protein:
34,6 g