0
Frisk salat med mør okse, syltede rødløg, glaskål og chili

Frisk salat med mør okse, syltede rødløg, glaskål og chili

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

speltkerner
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.

rødløg
3 min.
Sylt løget

Pil løget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.

gulerodglaskål
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak gulerødder og glaskål i tynde stave.

hvidløgnam pla (fiskesauce)rød chili
15 min.
Lav dressingen

Hæld 1 tsk. sukker og 1 spsk. vand pr. person i en kasserolle og varm det op, indtil sukkeret opløses. 

Hak chilien i tynde ringe (pas på med mængden - den er stærk).

Riv hvidløget på den fine side af et rivejern og overfør halvdelen til kasserollen sammen med chilien, fiskesaucen og eddikelagen fra rødløget og smag til med salt og peber. 

ristet sesamoliesous vide oksekød
25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme og skær kødet i mindre stykker. 

Steg kødet i sesamolien og resten af hvidløget i et par minutter, indtil det er gennemvarmt.

Smages til med salt.

30 min.
Anretning

Kom kødet, grøntsagerne og spelten i et fad og vend det med dressingen. Smages til med salt, peber og eddike. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
508 kcal
Fedt:
20,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,5 g
Kulhydrat:
40,4 g
heraf sukkerarter:
7,4 g
Kostfibre:
11,3 g
Protein:
34,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?