0
Frisk salat med stegt torsk, syltet rødløg og edemamebønner

Frisk salat med stegt torsk, syltet rødløg og edemamebønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødløg
1 min.
Sylt rødløget

Hak rødløget i tynde skiver og overfør til en stor skål. Vend rødløget med 1 spsk. eddike pr. person, og krydr med salt og peber.

mukimame (bælgede edamamebønner)
5 min.
Kog bønnerne

Kom bønnerne i en skål, og dæk med kogende vand i 1 min. Dræn vandet fra.

hvidkålmynteKota-ost
10 min.
Hak grøntsagerne

Hak kålen og myntebladene i tynde strimler, og overfør til den store skål med rødløg. Tilsæt brud af kotaosten.

gnocchi
20 min.
Steg gnocchien

Varm en pande op ved høj varme, og steg gnocchierne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på to sider, indtil gnocchierne får godt med farve, og er gennemstegte.

Krydr godt med salt og peber.

torskefilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Vend edamamebønnerne i salaten, og smag til med citronsaft, salt og peber. Servér med gnocchi og fisk.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
593 kcal
Fedt:
22,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,3 g
Kulhydrat:
51,4 g
heraf sukkerarter:
10,4 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
40,6 g