Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft.
Kom linserne i en kasserolle med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.
Skær squashen og svampene i tern, tomaterne i halve og løgene i kvarte.
Spred ud på et stort ildfast fad og vend med olie, salt og peber.
Bag grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de er møre og gyldne. Rør lidt rundt undervejs.
Kom solsikkekernerne i et ildfast fad og bag dem i ca. 5-10 min., indtil de er gyldne og sprøde.
Hak chilien fint (fjerne evt. kernerne og pas på med mængden - den er stærkt).
Kog pastaen som angivet på emballagen.
Dræn linserne for væde og vend dem med de bagte grøntsager.
Overfør pastaen til grøntsagerne med en pincet og vend det godt. Juster pastaretten med kogevandet fra pastaen, hvis der mangler væde.
Tilsæt den hakkede chili og smag til med salt og peber.
Fordel pastaretten i dybe tallerkener og top med solsikkekerner og revet ost.
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Kommentarer og forslag til opskriften