0

Friske cannelloni med oksekød, champignoner, spinat, ricotta og tomatsauce

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tomatsauce: Hak løget fint og sauter det i en smule olie. Tilsæt tomaterne, krydr med salt og peber og lad det koge lidt ind. Blend saucen, rør fintsnittede basilikumblade i og smag til.

Bechamelsauce: Pisk mælk og maizena godt sammen i en kasserolle og kog det op under omrøring. Rør den revne ost i og smag til med salt og peber.

Fyld: Soigner og hak hvidløgene fint, snit soignerede champignoner i skiver og skyl spinaten godt. Rist kødet i en smule olie på en pande, krydr med salt og peber og tilsæt hvidløg undervejs. Hæld hvidvinen i og lad den koge ind om kødet. Tag kødet af og rist dernæst champignonerne gyldne. Tilsæt spinaten og sauter til væden er næsten fordampet.

Samling: Klip pastapladerne så de er lidt bredere end almindelige lasagneplader. Fordel ricottaen derpå og smør den lidt ud. Kom dernæst kød på og til sidst grøntsagerne – læg kød og grøntsager på midten - og rul pladerne sammen om fyldet. Læg rullerne med samlingen nedad i et smurt ovnfast fad og fordel tomatsaucen grundigt henover. Bred bechamelsaucen ud fra midten - ud til ca. 3 cm fra kanten, så man stadig kan se tomatsaucen. Bag cannellonierne i en 175 grader varm ovn i 20-30 min. til pastaen er mør.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.