0
Friske pølser med bagt grønt, croutoner og mandler

Friske pølser med bagt grønt, croutoner og mandler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

cherry- eller blommetomatersquashporre
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær porren, squashen og tomaterne i små stykker og spred ud på bagepladen. Vend grøntsagerne med 1 tsk. olie pr. person og krydr med salt og peber. Bag grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de er blevet møre.

Primitivo surdejs bolle med fuldkornmandler
10 min.
Bag croutonerne

Dæk en ny bradepande med bagepapir.

Skær brødet i små tern og vend med 1 tsk. olie pr. person. Spred ud på bagepladen med mandlerne og rist i ovnen i ca. 10 min., indtil de får lidt farve og bliver sprøde.

pølser
20 min.
Bag pølsen

Kom pølserne i et ildfast fad og vend med 1 tsk. olie pr. person. 

Bag pølserne i ca. 5 min., indtil de er gennemvarme.

25 min.
Rør yoghurten

Spred yoghurten i et fad og krydr med salt og peber. Anret de bagte grøntsager, croutoner og mandlerne henover.

30 min.
Anretning

Servér pølserne med den bagte croutonsalat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
577 kcal
Fedt:
29,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,1 g
Kulhydrat:
43,9 g
heraf sukkerarter:
8,6 g
Kostfibre:
6,7 g
Protein:
30,6 g