0
Friske ruller med sprødstegt svinekød, peanuts og ris

Friske ruller med sprødstegt svinekød, peanuts og ris

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris
1 min.
Kog risene

Start med at koge risene efter anvisning på pakken.

hvidkålpeanutsagurklime
3 min.
Ordn grøntsagerne

Skær agurk og kål i tynde strimler - som tændstikker.

Hak peanuts groft med en kniv.

Skær lime i både.

hakket øko svinekød 8-10 %
10 min.
Steg kødet

Sæt en stor pande eller wok over ved høj varme. Tilsæt en lille smule olie. Pluk kødet ud i små bidder og steg dem sprøde på den ene side på panden til de er gennemstegt. Ca. 3-4 min. Steg gerne over flere omgange hvis du laver mad til 3-4 kuverter.

Krydr med salt.

25 min.
Anretning

Anret alt det grønne i skåle eller på et stort fad. Fyld en stor skål med vand til at dyppe rispapir i. Dyp nu ét stykke rispapir i vandet. Kom det på en tallerken. Fyld med grønt, nødder og kød og lidt limesaft, sriracha og fishsauce. Rul sammen som en rulle og spis.

Ris og overskydende grønt spises sammen med rullerne. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?