0
Friterede kyllingelår og japansk style kartoffelsalat

Friterede kyllingelår og japansk style kartoffelsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Orker du ikke at friterer kan du stege kyllingen i ovnen. Undlad da at marinere. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hele kyllingelårkærnemælkkartoflergulerødder
1 min.
Kartofler og kylling

Sæt vand over til kartofler og æg. 

Del kyllingen ved leddet og kom den i en stor frysepose med kærnemælk, salt og peber. Lad den trække på køkkenbordet imens du varmer 2-3 cm smagsneutral olie op i en dyb pande. 

Skær imens kartoflerne i halve eller kvarte. Kom dem i kogende, saltet vand og kog dem møre under låg, ca. 15-17 min. Skræl gulerødderne, skær dem i skiver og tilsæt dem de sidste 10 minutter.

Fyld en ny frysepose med mel. Tilsæt 1-2 tsk. bagepulver, salt og peber og tag kyllingen fra kærnemælken over i melet og ryst grundigt. Så kyllingen er dækket af mel over det hele. Steg kyllingen på den ene side i den varme olie under låg i ca. 12-15 min. Tjek jævnligt at den ikke brænder på. Vend kyllingen og steg den færdig unden  låg. Ca. 10-15 min. 

Lad den dryppe af på fedtsugnede papir eller en rist. Krydr med salt. 

ægmayonnaisehvidløgforårsløg
8 min.
Kartoffelsalat

Kom imens æggene i kogende vand og kog dem i 8-9 minutter, fra vandet koger. Sluk og skyl æggene i koldt vand. Pil og hak dem.

Afdryp gulerødder og kartofler og lad dem køle en smule. Mos gerne lidt af dem let med en gaffel.

Rør mayonnaise med revet hvidløg, 1-2 spsk. lys eddike, et nip sukker, salt og peber. Snit forårsløg fint. 

Rør gulerødder, kartofler og æg med mayonnaisedresingen. Smag til med salt, peber og eddike. Anret kartoffelsalaten med snittet forårsløg lige inden servering. 

spidskålkoreansk gochugaru chilisesamfrø
24 min.
Kålsalat og anretning

Snit spidskål fint. Drys den med lidt salt og sukker og klem den let med hænderne, så den falder let sammen. Krydr den med gochugaru chili og vend den med sesamfrø. Smag til. 

Anret kylling, kartoffelsalat og kålsalat og nyd straks. 

Bonusinfo

Gochugaru chili er en koreansk chili, der bl.a. bruges til at lave Kimchi. Kimchi er fermenteret og krydret kål, der giver mange asiatiske retter et pift. Gochugaru chili har en sød smag med noter af røg og smuk rød farve, hvilket også gør at den er god til at garnere retter inden servering.
Vores økologiske gochugaru kommer direkte fra Korea.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?