Orker du ikke at fritere kyllingen på en pande, kan du sagtens stege den i ovnen, men så skal du undlade, at marinere den.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Del kyllingen ved leddet, og kom den i en stor frysepose med kærnemælk.
Lad den trække på køkkenbordet, mens du varmer 2-3 cm neutral olie op i en dyb pande.
Skær kartoflerne i halve eller kvarte, og kog dem møre under låg i ca. 15 min.
Skræl gulerødderne, skær dem i skiver, og kog dem sammen med kartoflerne de sidste 10 min.
Fyld en ny frysepose med mel, tilsæt 1-2 tsk. bagepulver, salt og peber, og tag kyllingen fra kærnemælken over i melet, og ryst grundigt, så kyllingen er dækket af mel over det hele.
Steg kyllingen på den ene side i den varme olie under låg i ca. 12-15 min. Tjek jævnligt, at den ikke brænder på. Vend kyllingen, og steg den færdig under låg i yderligere ca. 10-15 min.
Lad den dryppe af på fedtsugende papir eller en rist, og krydr med salt.
Kog æggene i 8-9 min. fra vandet koger. Sluk og skyl æggene i koldt vand, og pil og hak dem.
Sigt vandet fra gulerødder og kartofler, og lad dem køle en smule af.
Rør mayonnaise med revet hvidløg, 1-2 spsk. lys eddike, et nip sukker, salt og peber.
Snit forårsløg fint.
Rør gulerødder, kartofler og æg med mayonnaisedresingen, og smag til med salt, peber og eddike.
Snit spidskål fint, drys den med lidt salt og sukker, og klem den let med hænderne, så den falder lidt sammen. Krydr med gochugaru chili, og vend med sesamfrø.
Drys de fintsnittede forårsløg over kartoffelsalaten, og servér med kylling og kålsalat.
Kundekommentarer ()