Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Kog kartoflerne i rigeligt, letsaltet vand, og hak persillen.
Hæld vandet fra, og vend kartoflerne med en klump smør og lidt hakket persille. Resten af persillen gemmes til persillesovsen.
Krydr fisken med salt og peber, og vend den i hvedemel. Vend derefter fisken i en anden skål i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mel og vand, der er pisket sammen til en jævn, tyk melklister). Vend til sidst i rasp.
Steg fisken sprød i friture eller på en varm pande tilsat godt med neutral olie og evt. smør i 2-3 min. på hver side.
Lad de stegte og sprøde fisk afdryppe på køkkenrulle, og krydr dem med lidt salt.
Kom bechamelsovsen i en gryde, og kog den op, mens du hele tiden rører rundt i den. Fortynd sovsen med lidt mælk, hvis du synes, den er for tyk, når den er kogt igennem. Tilsæt hakket persille lige før servering, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Skær abrikoser i små tern. Skræl og riv gulerødderne på et råkostjern. Kom gulerødder og abrikoser i en skål. Vend rundt med tynde skiver af æble samt lidt lys eddike og god olivenolie. Smag til med salt og lidt sukker eller flydende honning.
Som vist på billedet med citronbåde.
velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften