0
Friteret kuller med fregola sarda, champignons, spinat & cheddar

Friteret kuller med fregola sarda, champignons, spinat & cheddar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Læs opskriften grundigt igennem før du går i gang! 

Fregola sarda
1 min.
Fregola:

Sæt en gryde med rigeligt, godt saltet vand over at koge. Vandet skal smage salt som Middelhavet. Kog fregola i 10-12 min., til de er al dente (møre med LET bid).

brun mark-champignonspinatfarmhouse cheddarcreme fraiche 38%hvidløgcitron
2 min.
Champignons, spinat & cheddar

Skær champignons i skiver og slyng spinaten. Riv osten. Pil og hak hvidløg. 

Rist champignons på en pande i lidt smør og olivenolie. Krydr med salt, peber og hvidløg. Tilsæt spinaten. Når den er faldet sammen, tilsættes creme fraiche og revet ost (gem lidt til pynt). Kog igennem et minuts tid. Smag til med salt og peber og lidt citronsaft. 

Vend til sidst med de kogte fregola.

kullerfilet uden skindrasp
5 min.
Fisk:

Del fisken i 2-3 mindre stykker pr. person.

Krydr fisken med lidt salt og peber. Vend i mel, dernæst i sammenpisket æg, og til sidst i raspen. Steg fiskestykkerne på en pande, eller fritér dem i rigeligt olie i en gryde ved ca. 180 grader. Når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok. Steg til fileterne er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

citronfarmhouse cheddar
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet med citronbåde. Har du ost til overs, kan du med fordel rive lidt over retten nu. Velbekomme!

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?