0
Friteret kuller med kartofler med mezze og rødkålssalat

Friteret kuller med kartofler med mezze og rødkålssalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Kartoffel

Tænd ovnen på 225 grader.

Skræl kartofler, og skær dem ud i rustikke stykker på ca. 2 x 2 cm. Kog dem i rigeligt godt saltet vand i ca. 7-8 min. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe godt af. Vend dem sammen med god olivenolie. Krydr med salt og 1/3 af mezze-krydderierne, og læg dem – i ét lag - i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Sæt fadet i ovnen i ca. 25 min., til de er gyldne og lækre. Vend gerne kartoflerne et par gange undervejs.

rødkålcitron
10 min.
Rødkålsalat

Fjern de yderste blade på kålen, del den i kvarte, og fjern stokken. Snit kålen, så fint du kan, fx på et mandolinjern. Hæld citronsaft i, og vend rundt sammen med lidt salt og sukker og et generøst splash af din bedste olivenolie.

græsk yoghurt, 10%myntecitron
15 min.
Citron-mynte-yoghurt

Pluk, skyl, og hak mynten (gem gerne lidt til pynt). Rør yoghurten med generøse mængder af din bedste olivenolie, lidt citronsaft og hakket mynte.

kullerfilet uden skind
30 min.
Fisk

Del fisken i mindre stykker, så der er 2-3 stk. pr. person. Krydr fiskestykkerne med lidt salt og peber, og vend dem i mel, dernæst i sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du vende i en melklister, pisket sammen af 1 del vand og 1 del hvedemel) og til sidst i raspen.  Steg stykkerne på en pande, eller fritér dem i rigeligt olie i en gryde ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

40 min.
Anretning

Som vist på billedet. Smør citron-mynte-yoghurt fladt ud på en tallerken, og drys med lidt citronskal og det sidste mezze-krydderi.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?