0
Friteret mørksej med fregola sarda, champignons, grønkål & Bøllingsø ost

Friteret mørksej med fregola sarda, champignons, grønkål & Bøllingsø ost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Læs opskriften grundigt igennem før du går i gang! 

Fregola sarda
1 min.
Fregola:

Sæt en gryde med rigeligt, godt saltet vand over at koge. Vandet skal smage salt som Middelhavet. Kog fregola i 10-12 min., til de er al dente (møre med LET bid).

brun mark-champignongrønkålBøllingsø ostfløde 38% (piskefløde)hvidløgcitron
2 min.
Champignons, grønkål & Bøllingsø ost

Skær champignons i skiver og rib, skyl og slyng kålen. Riv osten. Pil og hak hvidløg. 

Rist champignons på en pande i lidt smør og olivenolie. Krydr med salt, peber og hvidløg. Tilsæt kål. Når den er faldet sammen, tilsættes fløde og revet ost (brug evt. parmesan) (gem lidt til pynt). Kog igennem et minuts tid. Smag til med salt og peber og lidt citronsaft. 

Vend til sidst med de kogte fregola.

mørksejfilet uden skindrasp
5 min.
Fisk:

Del fisken i 2-3 mindre stykker pr. person.

Krydr fisken med lidt salt og peber. Vend i mel, dernæst i sammenpisket æg, og til sidst i raspen. Steg fiskestykkerne på en pande, eller fritér dem i rigeligt olie i en gryde ved ca. 180 grader. Når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok. Steg til fileterne er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

citronBøllingsø ost
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet med citronbåde. Har du ost til overs, kan du med fordel rive lidt over retten nu. Velbekomme!

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?