0
Friteret rødspætte med fregola sarda, broccoli og cheddar

Friteret rødspætte med fregola sarda, broccoli og cheddar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Gluten, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bredbladet persillebroccolifarmhouse cheddar
1 min.
Broccoli & persille

Del broccoli i bittesmå buketter. Pluk, skyl og hak persillen. Riv osten.

Fregola sardabredbladet persille
3 min.
Fregola:

Sæt en gryde med rigeligt, godt saltet vand over at koge. Vandet skal smage salt som Middelhavet. Kog fregola i 10-12 min., til de er al dente (møre med LET bid). Kom broccoli i vandet, og kog den med i ca. 1 minut. Dræn nu vandet fra, men gem lidt af vandet i en kop. Rør fregola, broccoli, revet ost (gem en smule til pynt) og et par generøse klumper smør sammen med en lille smule af pastavandet. Bring retten tilbage til kogepunktet, til pastaen er cremet og lækker. Smag til med citronsaft, salt og peber. Vend den hakkede persille i til sidst.

rasp
5 min.
Fisk:

Krydr fisken med lidt salt og peber. Vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg, og til sidst i raspen (hvis fileterne er store, kan de deles på langs). Steg på en pande, eller fritér dem i rigeligt olie i en gryde ved ca. 180 grader. Når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok. Steg til fileterne er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

citronfarmhouse cheddar
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet med citronbåde. Har du ost til overs, kan du med fordel rive lidt over retten nu. Velbekomme!

 

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?