0
Friteret rødspætte/skærising med fregola sarda, broccoli og Bavnehøj

Friteret rødspætte/skærising med fregola sarda, broccoli og Bavnehøj

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bredbladet persillebroccoliBavnehøj osten
1 min.
Broccoli & persille

Del broccoli i bittesmå buketter. Pluk, skyl og hak persillen. Riv osten.

Fregola sardabredbladet persille
3 min.
Fregola

Sæt en gryde med rigeligt, godt saltet vand over at koge. Vandet skal smage salt som Middelhavet. Kog fregola i 10-12 min., til de er al dente (møre med LET bid). Kom broccoli i vandet, og kog den med i ca. 1 minut. Dræn nu vandet fra, men gem lidt af vandet i en kop. Rør fregola, broccoli, revet ost (gem en smule til pynt) og et par generøse klumper smør sammen med en lille smule af pastavandet. Bring retten tilbage til kogepunktet, til pastaen er cremet og lækker. Smag til med citronsaft, salt og peber. Vend den hakkede persille i til sidst.

rasp
5 min.
Fisk

Krydr fisken med lidt salt og peber. Vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg, og til sidst i raspen (hvis fileterne er store, kan de deles på langs). Steg på en pande, eller fritér dem i rigeligt olie i en gryde ved ca. 180 grader. Når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok. Steg til fileterne er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

citronBavnehøj osten
20 min.
Anretning

Som vist på billedet med citronbåde. Har du ost til overs, kan du med fordel rive lidt over retten nu.

 

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?