0
Friterede rødspættefileter med kartofler og persillesovs samt gulerodssalat med æbler og abrikoser

Friterede rødspættefileter med kartofler og persillesovs samt gulerodssalat med æbler og abrikoser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

små kartofler
1 min.
Kartofler

Kog kartoflerne i rigeligt, letsaltet vand, og hak persillen.

Hæld vandet fra, og vend kartoflerne med en klump smør og lidt hakket persille. Resten af persillen gemmes til persillesovsen.

rasprødspættefilet
2 min.
Fisk

Krydr fisken med salt og peber, og vend den i hvedemel. Vend derefter fisken i en anden skål i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mel og vand, der er pisket sammen til en jævn, tyk melklister). Vend til sidst i rasp.

Steg fisken sprød i friture eller på en varm pande tilsat godt med neutral olie og evt. smør i 2-3 min. på hver side. 

Lad de stegte og sprøde fisk afdryppe på køkkenrulle, og krydr dem med lidt salt.

citronbechamelsovskruspersille
10 min.
Persillesovs

Kom bechamelsovsen i en gryde, og kog den op, mens du hele tiden rører rundt i den. Fortynd sovsen med lidt mælk, hvis du synes, den er for tyk, når den er kogt igennem. Tilsæt hakket persille lige før servering, og smag til med citronsaft, salt og peber.

gulerødderæblertørrede abrikoser
13 min.
Gulerodssalat med æbler og abrikoser

Skær abrikoser i små tern. Skræl og riv gulerødderne på et råkostjern. Kom gulerødder og abrikoser i en skål. Vend rundt med tynde skiver af æble samt lidt lys eddike og god olivenolie. Smag til med salt og lidt sukker eller flydende honning.

20 min.
Anretning

Som vist på billedet med citronbåde.

velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.