Bræk den træede ende af aspargeserne og kasser dem. Snit resten i 2 cm lange stykker med et skråt snit og giv dem et hurtigt opkog i letsaltet vand. Overhæld straks med koldt vand og dryp godt af. Rens løgene, skær dem i tynde både og snit hvidløgsfeddene i tynde skiver. Halver tomaterne, fjern stilkene og skær kødet i grove tern. Varm olien op på en pande og sauter asparges, løg og hvidløg 3-4 min. ved middel varme. Pisk æggene sammen og rør ost, salt og peber i. Kom grøntsagerne i en tærteform og hæld æggemassen over. Læg tomattern i overfladen og bag frittataen ved 175 grader i ca. 25 min. til æggemassen er fast og let gylden. Skyl salaten og slyng den tør. Smør rugbrødsskiverne med lidt smør, anret lidt salat ovenpå og top med et stort stykke frittata. Server straks som frokostret eller let aftensmad med brød og evt. et stykke stegt fisk eller kød til.
Kommentarer og forslag til opskriften