0

Frøskalsmelon med lime-chilidressing, løgtop og ristet kokos (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens chilien for stilk og kerner, hak kødet fint og kom det i en skål. Pres limesaften henover og rør 1 tsk. sukker, lidt salt og peber i. Lad dressingen trække 30 min. Befri melonen for skal og kerner og skær kødet i tern, både eller skiver. Smag dressingen til med sukker salt og peber og vend den med melonstykkerne. Snit løgtoppen i fine tynde skiver og rist kokosmelet let på en tør pande til det begynder at dufte. Anret melonen på et fladt fad og drys med løg, kokosmel og evt. friskstrimlet mynte. Server straks som tilbehør til krydrede gryderetter eller grillet fisk, kød og fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Sådan åbner du en kokosnød:

Kokosnøden lægges i din ene hånd og med den tungeste og mest robuste kokkekniv/kødøkse du har (eller lignende genstand.) slår du med knivens ryg hårdt på kokosnødden mens du drejer den rundt i hånden. Slagene skal ramme nødden på det tykkeste sted. Med blot ganske lidt øvelse får du nu to halve kokosnødder der er delt med et forholdsvis lige snit på tværs.

Fisk nu forsigtigt kødet ud! 

Fif: hold evt en skål under så du nemt kan opsamle det skønne kokosvand der er i nødden!