Fjern de grove yderblade på kålen, del det i kvarte og fjern stokken. Snit resten i fine tynde strimler og giv dem et kort opkog i letsaltet vand. Skyl spinaten godt, fjern grove stilke og slyng bladene tørre. Rist pancettaen netop sprød på en tør pande og kom spinaten ved. Sauter til den er fladet sammen og væden er kogt væk. Bred dejen ud på et smurt tærtefad og fordel kål, pancetta og spinat derpå. Rør cremefraiche, æg, ost, revet muskat efter smag samt salt og peber sammen. Hæld blandingen over fyldet, sæt tærten i ovnen ved 175 grader og bag 30-40 min. til æggemassen er fast og overfladen gylden. Server som frokostret med en fyldig grøn salat og evt. en rest stegt kød eller kylling til.
Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.
Kommentarer og forslag til opskriften