0

Fuldkornstærte med broccoli, forårsløg, oliven og kylling

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kom de 2 slags mel, ½ tsk. salt og smør i tern i en foodprocessor og kør det sammen. Tilsæt en lille bitte smule vand til det lige samler sig, tag dejen op og form den til en kugle. Rul dejen ud til 4-5 mm tykkelse og for en smurt tærteform med den - dejen skal rage 2 m op over kanten. Forbag den ved 175 grader i 10 min. Del broccolien i mundrette buketter. Trim forårsløgene og snit dem i 3 cm lange stykker med et skråt snit. Damp begge dele møre med bid i lidt letsaltet vand. Køl straks af under koldt vand og dryp af på et viskestykke. Pres hvidløget ned i skål og tilsæt cremefraiche, fløde, æggeblommer, salt og peber og pisk godt. Fordel broccoli, forårsløg og kylling på tærtebunden og hæld æggemassen over. Læg olivenerne pænt i overfladen, kværn lidt sort peber henover og sæt tærten i ovnen i ca. 30 min. til æggemassen har sat sig og overfladen er flot gylden. Server lun med fx en stor fyldig salat til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?