0
Spaghetti crema de limon med rødspætter
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

..Eller på dansk: pasta med cremet citronsovs og persille

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødspættefiletbredbladet persillecitronskalotteløghvidløghjertesalat
1 min.
Klargøring

Sæt en stor gryde vand over at koge til spaghettien.

Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyl persillen og hak den mellem-groft. Del persillen i to: halvdelen skal bruges til selve retten, den anden halvdel bruges til anretning. Riv skallen på citronen. Skyl salaten og slyng den tør.  

Fold rødspætterne sammen på langs, og derefter på tværs, så du får nogle fine, buttede "fiskepakker". De behøver ikke være perfekte i formen. Drys dem med en smule salt og peber, og lad dem hvile.

fløde 38% (piskefløde)
15 min.
Samling af retten

Kog spaghettien til den er næsten mør. Der skal være en god del bid i den stadigvæk, da den skal simre videre senere.

Steg løg og hvidløg i smør på en stor pande, der også kan rumme spaghettien og fisken. Løgene skal ikke brune, bare lige blive gennemsigtige.

Hæld persillen ned i panden sammen med citronskallen, og lad det varme igennem. Tilsæt derefter fløden og lad det koge op.

Vend den kogte spaghetti ned i panden, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Læg de små fiskepakker ovenpå spaghettien, læg låg på panden og lad stå og simre på det aller-mindste blus et par minutter, til fisken lige er blevet uigennemsigtig. Hvis saucen virker meget tør, hældes lidt vand ved.

30 min.
Anretning

Riv salaten i mundrette stykker, anret på et fad og dryp med god olivenolie, balsamico, samt salt og peber.

Drys resten af persillen over fisken, og sæt panden på bordet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?