
Bøffer: Pres hvidløgene, skræl og riv ingefæren og hak chilien fint. Rør det hele sammen med 3 spsk. olie, limesaft, brun farin, salt og peber. Læg bøfferne i marinaden og lad dem trække mindst 20 min. Tag bøfferne op af marinaden og grill dem på grill, på en grillpande eller i ovn (de skal være stegt medium - eller mediumrøde). Kom imens resten af marinaden i en lille kasserolle, kog den op og lidt ind og køl den af - så meget som tiden tillader.
Kartofler: Skrub kartoflerne og skær dem i grove fritter. Vend dem med lidt olie, salt og peber og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min. - til de er gyldne og møre.
Salat: Skyl salaten godt og skær den i mundrette stykker. Halver tomaterne og snit rødløget i tynde skiver. Rens agurken og radiserne og skær dem i passende stykker.
Fordel salaten på 4 tallerkner. Skær bøfferne i tynde skiver og anret dem ovenpå salaten. Dryp med den indkogte marinade og server straks med kartoffelbåde og evt. godt groft brød til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften