0
Fyldt kyllingebryst med helbagt blomkål og kartofler

Fyldt kyllingebryst med helbagt blomkål og kartofler

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålpersillecitronparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Blomkål

Fjern de grønne blade fra blomkålet, og skær evt./lidt af stokken, så blomkålet kan stå lige. Skær et lille kryds i stokken.

Smelt 10 g smør pr. pers. i en gryde eller mikroovn, og tilsæt friskhakket persille (gem lidt til servereing), fintrevet citronskal af en halv citron, salt og peber. Rør det godt sammen.

Læg blomkålet i en form, der kan være i airfryeren, og pensl hele blomkålet godt med persillesmør.

Indstil airfryeren på 180 grader, og giv blomkålet 15 min. Vend blomkålet ud på et stort stykke stanniol, så stokken vender opad. Hæld overskydende smør fra formen hen over, og pak det godt ind.

Læg blomkålet i formen igen, og giv den 15 min. ved 180 grader.

Pak blomkålet ud af stanniolet, og kom den igen i beholderen med stokken nedad denne gang. Drys godt med revet parmesan ud over, og tryk det lidt fast med hænderne, så parmesanen sidder bedre fast.

Giv blomkålet de sidste 10 min. ved 180 grader.

kyllingebryst uden skindFlødeost, pikantforårsløgrød peberfrugtserranoskinke
5 min.
Kyllingebryst

Skær et dybt snit/lomme i midten af hvert kyllingebryst, uden at skære igennem, eller helt ud til enderne af brystet.

Skær forårsløg i tynde skiver og peberfrugt i meget små tern.  

Rør en creme af pikantost, forårsløg og peberfrugt, og fordel og tryk ostecremen godt ned i lommen på kyllingebrysterne. Drys herefter med groft peber og evt. chiliflager.  Det gør ikke noget, at der kommer lidt top på fyldet.

Vikl 1 skive skinke rundt om hvert kyllingebryst.

Når blomkålet har fået de første 15 min., lægges de fyldte kyllingebryster i airfryerformen ved siden af blomkålet. Steg kyllingebrysterne med de første 15 min af de sidste 25 min. Og hold dem varme indtil blomkålet er helt færdigt

kartofler
15 min.
Kartofler

Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 15-20 min. Har du plads i din airfryer kan du også vælge at skære kartoflerne i kvarte, vende dem i lidt olie og salt og "frye" dem med sammen med blomkålet.

40 min.
Anretning

Lad kyllingebrysterne hvile kort inden servering, og servér dem hele eller i skiver.

Giv det helbagte blomkål et ekstra drys parmesan og persille, og skær det evt. ud i stykker som en lagkage.

Spis kyllingebryst med kartofler og blomkål samt evt. væden fra airfryerformen til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?