0
Fyldt kyllingebryst med helbagt blomkål og kartofler

Fyldt kyllingebryst med helbagt blomkål og kartofler

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Læs hele opskriften grundigt, inden du går igang.

blomkålpersillecitronparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Blomkål

Fjern de grønne blade fra blomkålet, og skær evt./lidt af stokken, så blomkålet kan stå lige. Skær et lille kryds i stokken.

Smelt smørret i en gryde eller mikroovn og tilsæt friskhakket persille, fintrevet citronskal, salt og peber. Rør det godt sammen.
Læg blomkålet i en form, der kan være i airfryeren. Pensl hele blomkålet godt med persillesmørret.

Indstil airfryeren på 180 grader, og giv blomkålen 15 min. Herefter vendes blomkålet ud på et stort stykke stanniol, så stokken vender opad. Hæld overskydende smør fra formen hen over, og pak blomkålet godt ind.

Lag blomkålet i formen igen, og giv den 15 min. ved 180 grader.

Pak blomkålet ud af stanniolet, og kom den igen i beholderen med stokken nedad denne gang. Drys godt med revet parmesan ud over, og
tryk det lidt fast med hænderne, så parmesanen sidder bedre fast. Giv blomkålet de sidste 10 minutter ved 180 grader.

kyllingebryst uden skindFlødeost, pikantforårsløgrød peberfrugtserranoskinke
5 min.
Kyllingebryst

Skær et dybt snit/lomme i midten af hvert kyllingebryst- uden at skære igennem eller helt ud til enderne af brystet.

Skær forårsløg i tynde skiver og peberfrugt i små tern. 

Rør en creme af pikantost, forårsløg og peberfrugt. Fordel og tryk ostecremen godt ned i lommen på kyllingebrysterne. Drys herefter med groft peber og evt. chilifager.  Det gør ikke noget, at der kommer lidt top på fyldet. 
Vikl 1 skiver røget skinke rundt om hvert kyllingebryst.

Når blomkålet har fået de første 15 min., lægges de fyldte kyllingebryster i airfryerformen ved siden af blomkålet. Steg kyllingebrysterne med de sidste 25 min.

kartofler
15 min.
Kartofler

Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 15-20 minutter.

40 min.
Anretning

Lad kyllingebrysterne hvile kort for servering.
De fyldte kyllingebryster kan serveres hele eller i skiver.

Server det helbagte blomkål med et ekstra drys parmesan og persille. Blomkålen kan skæres ud i stykker som en lagkage.

Spis kyllingebryst med kartofler og blomkål til, og spis også væden fra airfryerformen til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?