0

Fyldt marineret flankesteak på dampede grøntsager i soja-sesamsmør

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kød: Rens chilien og skær den i helt fine tern. Pres spinaten fri for væde og vend den sammen med en smule olie, salt og peber. Læg kødet fladt på et skærebræt og drys chiliternene jævnt over. Læg skiver af cheddar oven på og top med en "pølse" af spinat midt på. Fold kødet sammen om fyldet og snør til med kødsnor eller luk med kødnåle - fyldet må ikke stikke ud fra lukningerne. Varm lidt olie op på en pande og brun kødet på alle sider. Læg det i et lille ovnfast fad og bag videre i en 175 grader varm ovn i ca. 10 min. til kødet er mørt. Lad det hvile tildækket i 10 min., fjern snor/nåle og skær kødet i 2 cm brede stykker ved servering.

Sauté: Skær broccolien i helt fine buketter, skræl stokken og skær den i små tern. Trim forårsløgene og snit dem i 3 cm lange stykker med et skråt snit. Skyl ærterne og dup dem tørre. Smelt smørret i en sauterpande og rør sesamolie, sesamfrø, soja, sukker og lidt peber i. Tilsæt broccoli, forårsløg og slikærter, vend godt og lad det dampe mørt under låg i 4-6 min. til grøntsagerne kun lige er møre. Smag til og server straks.

Server sammen med stegte nudler og en sprød grøn salat med mango, avokado og ristede cashewnødder.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?