Mørbrad: Skyl spinaten godt og slyng den tør. Sauter spinaten i en smule olie på en pande til den er faldet sammen. Hæld den i en sigte, pres væden fra og køl den lidt ned. Skør mørbraden ud til 1 cm tykkelse - som om du skullle udrulle en rulle færdig butterdej. Bank kødet endnu tyndere mellem 2 lag film til en tykkelse på ca. ½ cm. Fordel spinat, tynde skiver af emmentalerost og de semitørrede tomater på kødet, krydr med lidt salt og peber og brug det nederste lag film til at rulle kødet sammen som en roulade. Hold herligheden sammen med kødsnor og krydr ydersiden med salt og peber. Brun rullestegen på alle sider i lidt olie og sæt den i en 200 grader varm ovn i 10-15 min. (afhængig af tykkelsen på stegen). Lad mørbraden hvile tildækket i 10 min. før den skæres i skiver.
Sauce: Hak skalotteløget fint og sauter det i smørret i 3-4 min. ved middel varme. Tilsæt balsamicoen og lad den koge næsten væk. Hæld marsalaen i og kog ind til halvdelen. Tilsæt kalvefonden og lad igen væden reducere til det halve. Jævn evt. med maizena og smag til med salt og peber.
Server sammen med små nye kogte kartofler, dampede grønne asparges og godt groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften