Rødder: Skrub kartoflerne godt og skræl alle rodfrugterne (fx selleri, rødbede, gulerod, jordskok, persillerod). Skær det hele i ensartede mellemstore tern eller stænger og del hvidløget i upillede fed. Vend det hele godt sammen med honning, plukkede timiankviste, olie, salt og peber og bred det ud på en bageplade. Bag i en 175 grader varm ovn i 30-40 min. (til de er møre). Anret og server - hvidløgsfeddene trykkes ud af deres skal og spises også.
Kød: Hak nødderne groft, klip de tørrede frugter (fx tranebær, dadler, abrikoser, svesker og figner) i små tern og dryp med cognac - er der tid, så lad dem meget gerne trække et par timer. Lav en dyb lomme på langs af mørbraden, fyld nødder og frugt i lommen og luk til med kødnåle eller kødsnor. Krydr med salt og peber og brun mørbraden i lidt olie på en pande. Læg kødet i en lille bradepande og sæt det i den 175 grader varme ovn i ca. 20 min. til kødet lige netop er mørt. Lad det hvile tildækket i 10 min., fjern nåle/snor og skær kødet i tykke skiver.
Server sammen med grønne bønner, en kold krydderurtedressing og godt groft brød.
Husk: Grønne bønner skal koge min. 5-7 min. inden servering.
Kommentarer og forslag til opskriften