0
Fyldte auberginer med mezzeokse og creme fraiche

Fyldte auberginer med mezzeokse og creme fraiche

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bulgur
1 min.
Bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte. Hvis bulguren klistrer lidt, kan man med fordel skylle den under koldt vand.

Vend bulguren med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.

aubergineløghakket oksekød 3-6%hvidløgmezze krydderi
3 min.
Auberginen

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.

Skyl auberginen, og flæk den på midten. Skrab kernehuset ud med en ske, og hak ligeledes kernehuset fint. 

Læg aubergineskallerne på et ildfast fad, og vend dem med lidt olie og salt. Lad skallerne bage, imens fyldet forberedes.

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges oksekødet i 1 tsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve på en side.

Tilsæt løg, hvidløg og auberginekød. Steg under omrøring, indtil det bliver gyldent. Kom krydderiblandingen i, og rør yderligere 1 min. Smag til med salt og peber.

Kom fyldet i de udhulede auberginer, og bag i ca. 15 min., indtil auberginen er mør.

creme fraiche 18%
20 min.
Creme fraichen

Hæld cremen fraichen i en skål, og krydr den med salt.

40 min.
Anretning

Servér auberginerne henover creme fraiche og bulgur.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
532 kcal
Fedt:
25,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,3 g
Kulhydrat:
37,1 g
heraf sukkerarter:
9,1 g
Kostfibre:
9 g
Protein:
33,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?