0
Fyldte auberginer med mezzeokse og creme fraiche

Fyldte auberginer med mezzeokse og creme fraiche

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
bulgur
1 min.
Bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte. Hvis bulguren klistrer lidt, kan man med fordel skylle den under koldt vand.

Vend bulguren med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.

aubergineløghakket oksekød 3-6%hvidløgmezze krydderi
3 min.
Auberginen

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.

Skyl auberginen, og flæk den på midten. Skrab kernehuset ud med en ske, og hak ligeledes kernehuset fint. 

Læg aubergineskallerne på et ildfast fad, og vend dem med lidt olie og salt. Lad skallerne bage, imens fyldet forberedes.

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges oksekødet i 1 tsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve på en side.

Tilsæt løg, hvidløg og auberginekød. Steg under omrøring, indtil det bliver gyldent. Kom krydderiblandingen i, og rør yderligere 1 min. Smag til med salt og peber.

Kom fyldet i de udhulede auberginer, og bag i ca. 15 min., indtil auberginen er mør.

creme fraiche 18%
20 min.
Creme fraichen

Hæld cremen fraichen i en skål, og krydr den med salt.

40 min.
Anretning

Servér auberginerne henover creme fraiche og bulgur.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
532 kcal
Fedt:
25,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,3 g
Kulhydrat:
37,1 g
heraf sukkerarter:
9,1 g
Kostfibre:
9 g
Protein:
33,9 g