
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte. Hvis bulguren klistrer lidt, kan man med fordel skylle den under koldt vand.
Vend bulguren med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
Skyl auberginen, og flæk den på midten. Skrab kernehuset ud med en ske, og hak ligeledes kernehuset fint.
Læg aubergineskallerne på et ildfast fad, og vend dem med lidt olie og salt. Lad skallerne bage, imens fyldet forberedes.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges oksekødet i 1 tsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve på en side.
Tilsæt løg, hvidløg og auberginekød. Steg under omrøring, indtil det bliver gyldent. Kom krydderiblandingen i, og rør yderligere 1 min. Smag til med salt og peber.
Kom fyldet i de udhulede auberginer, og bag i ca. 15 min., indtil auberginen er mør.
Hæld cremen fraichen i en skål, og krydr den med salt.
Servér auberginerne henover creme fraiche og bulgur.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften