Skrub kartoflerne godt og dup dem tørre. Prik dem let med en gaffel, gnid dem med et tyndt lag olie og drys med salt. Bag kartoflerne i en 175 grader varm ovn i 1-1¼ times tid, til de er godt møre.
Rens imens rosenkålene og skær dem i ½ cm tynde strimler. Skær baconen i 1 cm brede stykker på tværs af skiverne, rist dem gyldne og sprøde på en tør pande og dryp af på køkkenrulle.
Tør panden af og smelt smørret derpå. Tilsæt rosenkålene, krydr med salt og peber og sauter til de er bløde, og væden er kogt væk. Køl kålene lidt af og rør dem sammen med bacon, flødeost, finthakket chili, lidt salt og et godt kværn peber.
Halver kartoflerne, skrab kødet forsigtigt ud og mos det med en gaffel. Vend flødeostblandingen deri, smag til med salt og peber og fordel blandingen i de tomme kartoffelskaller - nu med masser af top på. Drys med revet ost og bag i yderligere 10-15 min. til osten er smeltet og let gylden. Server som tilbehør til en god steg, sammen med hakkebøfferne eller til et stykke ristet hvid fisk.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()