Pil løgene og skær rodtrådene af - men ikke mere! Løgene skal hænge sammen i roden... Kog løgene i letsaltet vand i 12 min., hæld vandet fra og lad dem dampe tørre. Skær toppene af med en skarp kniv og udhul forsigtigt løgene med en ske. Hak "indmaden" og sauter det på panden i en smule olie sammen med finthakket hvidløg, timian, lidt salt og et godt kværn sort peber. Tag panden af varmen, rør fløde, smør og rasp i og smag til. Vikl en skive bacon om hvert løg, fæstn med en tandstikker og sæt dem i et lille ildfast fad. Fordel fyldet i løgene og riv et pænt lag parmesan henover. Sæt løgene i ovnen ved 175 grader i 25-30 min. til baconen er sprød og osten flot gylden. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()