0

Fyldte skinkeschnitzler med ristede rodfrugter og champignoner med timian og lyse rosiner

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skinkeschnitzler: Skræl æblerne og skær æblekødet i små tern. Udsten sveskerne og hak dem fint. Varm lidt olie op på panden og sauter æbler og svesker til de bliver let bløde. Rør blade fra ½ bundt timian og sukker i og krydr med salt og peber. Læg alle schnitzlerne op på række og fordel fyldet derpå. Rul kødet sammen om fyldet og fæstn med en tandstikker. Læg rullerne i et ildfast fad, pensl med lidt olie og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 220 grader og bag 15-20 min. til kødet er mørt.

Rodfrugter: Rens alle rodfrugterne og skær dem i tern, skiver eller stave (efter temperament). Vend dem med olie, resten af timianen, salt og peber og bag dem ved 220 grader i 20-25 min. til de er møre og gyldne.

Champignoner: Trim champignonerne, halver dem og hak skalotteløg og hvidløg fint. Sauter skalotteløg og hvidløg klare i lidt olie og kom champignoner og rosiner ved. Krydr med salt og peber og sauter videre til champignonerne er møre og væden kogt væk. Vend friskhakket persille i lige inden servering og smag til.

Server med en sprød grøn salat og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften