Kog risene møre i letsaltet vand, som anvist på pakken.
Halver tomaterne, udhul dem forsigtigt med en ske og sæt dem i et smurt ildfast fad. Hak tomaternes indmad, løg og hvidløg fint. Rens peberfrugten, skær den i fine små tern og skær olivenerne i tynde skiver.
Varm et godt skvæt olie op på panden og sauter løg og hvidløg 2-3 min. Rør det hakkede tomatindmad og peberfrugter i, krydr godt med salt og peber og rist videre 3-4 min. Tag panden af varmen, rør ris, olivenskiver, 100 g smuldret feta og gerne hakket persille eller basilikum i og smag til.
Fyld tomaterne godt med risblandingen og top med tynde skiver af den resterende feta. Dryp lidt olie over og drys hver tomat et tyndt lag rasp. Sæt fadet i ovnen og bag ved 200 grader i ca. 30 min. til overfladen er gylden. Server som tilbehør til grillet fisk, kød eller fjerkræ.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kundekommentarer ()