0

Fyldte tykstegsbøffer med sursøde løg og små kartofler

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne godt, vend dem med olie, salt og peber og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 25 min. til de er møre og gyldne.

Løg: Pil rødløgene og skær dem i tynde både. Smelt 3 spsk. smør og sauter løgene til de er bløde. Kom timian og farin ved og karamelliser løgene let. Hæld eddiken ved og lad det simre med 2-3 min. Smag til med salt og peber.

Bøffer: Hak hasselnødderne fint og mos dem sammen med blå ost, 1 spsk. smør, salt og peber (tilsæt evt. en smule vand for at gøre konsistensen mere lind). Skær en lomme i hver bøf, fordel fyldet deri og luk til med 2 tandstikkere. Lad dem hvile 10 min. på køl inden stegning. Varm lidt olie godt op på en pande og steg bøfferne gyldne på begge sider (2-4 min. på hver side efter ønske). Tag bøfferne af, kom fløde på panden og kog den til saucen tykner. Smag til med salt og peber.

Kommentarer og forslag til opskriften