0
Galette med svampe og bacon og tomatsalat med salatost

Galette med svampe og bacon og tomatsalat med salatost

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fransk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Lav en galette pr. pers., eller rul to deje sammen, og lav en større galette.

Du kan have 2 i ovnen på én gang, når du bruger varmluft. Men byt gerne rundt på dem undervejs.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdejcreme fraiche 18%hvidløgbrun mark-champignonøstershattebacon i ternrosmarin
1 min.
Galette

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. 

Rul dejen ud. Drys evt. bordet med en smule mel, så dejen ikke klistrer fast. 

Rør creme fraiche med revet hvidløg, salt og peber. 

Tjek svampene for jord, og børst evt. jord grundigt væk. Skær eller pluk svampene i mindre stykker. 

Læg dejen på et stykke bagepapir på en bageplade, og smør den med creme fraiche. Læg svampe og bacon på, men ikke helt ud til kanten. Krydr tærten med salt og peber, og dryp den med olivenolie og plukket rosmarin. 

Fold siderne ind hele vejen rundt, og pensl evt. kanten med lidt pisket æg eller mælk, hvis du har. Bag straks tærten i den varme ovn i ca. 20-25 min., eller til den er gylden og lækker. 

tomaterrødløgKota-ost
12 min.
Tomatsalat

Skær tomater i mundrette chunks, og rødløg i skiver. Anret begge dele på et lille fad, og bryd Kota over salaten. Dryp med olivenolie og god eddike, og krydr med salt og peber lige inden servering. 

forårsløg
19 min.
Anretning:

Snit forårsløget fint, og top det på den varme galette. Servér straks med tomatsalat til.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?