Steg: Dup stegen tør med køkkenrulle, krydr godt med salt og peber og vend kødet i et tyndt lag mel. Varm en smule olie op i en stegegryde og brun kødet på alle sider. Pil imens løgene og skræl gulerødder, kartofler og majroer. Skær dem alle i ensartede tern på 1 x 1 cm. Kom lidt løg (ca. 1 stk.) ned til kødet og brun med. Tilsæt fond og laurbær, læg låg på gryden og lad det simre 1 times tid. Kom resten af løgene og grøntsagerne ved, krydr med lidt salt og peber og lad det simre yderligere 1 time til kødet er mørt. Tag kødet op og jævn saucen med lidt meljævning. Fjern kødsnoren, skær kødet i skiver og krydr med lidt groft salt. Læg kødskiverne tilbage i gryden og server straks med ris og broccoli.
Ris: Kog 5½ dl letsaltet vand op i en gryde og kom risene ved. Rør rundt, læg låg på og lad dem simre 10 min. Sluk for varmen og lad risene hvile på eftervarme yderligere 10 min.
Broccoli: Del broccolien i mellemstore buketter - skær ned igennem stokken, så buketterne blive lange og det hele bliver brugt. Damp dem 3-4 min. i lidt letsaltet vand til de er netop møre med et godt bid.
Giv en sur agurk eller asie til.
Kommentarer og forslag til opskriften