Steg: Krydr kødet med salt og peber og brun det i smør på alle sider. Pil løgene, skær dem i kvarte og lad dem brune med. Hæld vand ved til det dækker halvt, læg låg på og lad stegen simre ca. 2 timer til den er helt mør. Tag stegen op og jævn skyen med fløde og maizena.
Mos: Skræl kartofler, gulerødder og selleri, skær dem i tern og kog dem godt møre i usaltet vand. Pil hvidløgene og kom dem ved efter 5 min. kogning. Dræn rodfrugterne og mos dem med æg, mælk og en klat smør. Hak persillen, vend det i og smag til med salt. Konsistensen justeres med mere eller mindre mælk.
Rosenkål: Ordn rosenkålene og kog dem lige netop møre i letsaltet vand. Smelt 2 spsk. smør og brun farin på en pande til sukkeret er let karamelliseret. Vend kålene i og lad det simre et øjeblik til de er flot glaserede.
Server retten med godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften