0

Gammelsdags blomkålsgratin (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Hvedemel, Æg, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Rens blomkålen, del den i buketter og kog dem i letsaltet vand ca. 5 min. - gem 1½ dl kogevand. Del imens æggene i blommer og hvider. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Kom kogevand og mælk i lidt ad gangen og rør godt, så der ikke dannes klumper. Tag gryden af varmen, rør æggeblommerne i og derefter blomkålen. Pisk æggehviderne stive og vend halvdelen i blomkålsmassen. Smag til med salt og peber og vend så de resterende æggehvider i. Kom blandingen i et smurt raspdrysset fad, drys toppen med rasp og bag ved 175 grader i ca. 1 time til den er gylden og fast.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?