Næringsfordeling pr. person
Energi: 533 kcal
Fedt: 21,6g
Kulhydrat: 35,1g
Protein: 29,9g
Kostfibre: 5,5
Krydr fisken med salt på alle sider og læg til side.
Kom sorghum i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt - kog i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra og lad dem dryppe af i en sigte et par minutter.
Kernerne ristes på en tør pande over middelvarme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Pil hvidløget og skyl grøntsagerne grundigt. Skær det hele i grove stykker, så en stavblender kan få fat i det. Overfør grøntsagerne til en skål med høje kanter, så det bliver nemmere at blende. Tilsæt 1 spsk. olivenolie pr. person og blend suppen til den ønskede konsistens. Smages til med salt.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i 3 min ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider.
Tag fisken af panden og lad den hvile.
Skyl basilikummen grundigt og dræn for vand. Fordel sorghummen og suppen i skåle, anret med fisken henover og top med basilikum og græskarkerner.
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kommentarer og forslag til opskriften