0
Gazpachosuppe med stegt kulmule/lyssej, basilikum, ricotta og surdejsbrød

Gazpachosuppe med stegt kulmule/lyssej, basilikum, ricotta og surdejsbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerodløg
1 min.
Hak grøntsagerne

Hak guleroden og løget groft og overfør til en kasserolle med 1/2 spsk. olie pr. person.

Lad det simre i ca. 10 min., ved jævnlig omrøring.

agurkbasilikumtomater
10 min.
Lav gazpachasuppen

Skær agurken og tomaterne i grove stykker og kom i en blender. Pluk bladene fra basilikummen og kom ligeledes i blenderen sammen med de stegte grøntsager.

Blend suppen og tilsæt evt. lidt vand for, hvis den er for tyk.

Smages til med salt og peber.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
15 min.
Lun bollerne

Lun bollerne som angivet på pakken.

kulmulefilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

frisk ricotta
30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og anret med ricotta og fisk henover. Servér bollerne til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
550 kcal
Fedt:
22,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,9 g
Kulhydrat:
48,2 g
heraf sukkerarter:
16,4 g
Kostfibre:
9,4 g
Protein:
33,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?